DR. NAGY FRIGYES

Teljes szövegű keresés

DR. NAGY FRIGYES
DR. NAGY FRIGYES földművelésügyi miniszter: Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Tisztelt Képviselő Asszony! Az ÁVÜ 1991-ben részben a privatizáció meggyorsítása érdekében, részben az ahhoz kapcsolódó üzletpolitikai megfontolásból több vagyonkezelési pályázatot írt ki. Az egyiket még abban az évben a Co-Nexus nyerte el.
A vagyonkezelési szerződésben foglaltak értelmében a vagyonkezelőnek '96. december 31-ét követő nyolc napon belül nettó 4 milliárd forintot kellett volna készpénzben megfizetnie.
Időközben a Co-Nexus Rt. végelszámolás alá került, a szerződésben vállalt kötelezettségnek nem tett eleget, a 4 milliárd forint készpénz többszöri felszólítás ellenére nem folyt be. Ezért az ÁPV Rt. fizetési meghagyást nyújtott be a bíróságra, és '97. január 20-án kárenyhítésként megkezdte a Co-Nexus Rt. által előkészített portfolio - részvények, üzletrészek, vagyonelemek, nyilvántartások - jogfenntartással történő átvételét. Ezek közül nyilvánvalóan nem fogadta el az olyan társasági részesedéseket, amelyek nem képviselnek vagyoni értéket, így nem alkalmasak a kár enyhítésére.
A felügyelőbizottság az elévülési idő figyelembevételével munkajogi felelősségre vonásra tett javaslatot, továbbá a vezérigazgató '97 januárjában ismeretlen tettes ellen büntetőfeljelentést kezdeményezett csalás, hűtlen kezelés alapos gyanúja miatt. A vizsgálatot az ORFK elkezdte, de az ügy bonyolultságára tekintettel mind a mai napig nem zárta le; az eljárás jelenleg vizsgálati szakaszban van.
Köszönöm. (Taps a kormánypártok padsoraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem