DR. DÁVID IBOLYA

Teljes szövegű keresés

DR. DÁVID IBOLYA
DR. DÁVID IBOLYA (MDF): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Miniszter Úr! Megismétlem a kérdésemet. A Co-Nexus vagyonvesztését a kormány díjazni kívánja vagy büntetni?
Az alábbi hír jelent meg: a pénzügyminiszter kedden kinevezte Soós Károly Attilát az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank ügyvezető igazgatóhelyettesi posztjára. A hír mögött két kép villan fel. Az egyik egy Phare-pénz igénybevételének elmulasztása, ami több millió ECU-re rúgott, és az államtitkár úr nevéhez kötődik. A másik a szomorúbb, a Co-Nexus Rt. ügye, amely 4 milliárd forint állami vagyonkezelésre kapott megbízást, és az ügyben indult büntetőeljárások is bizonyítják: alapos a gyanú arra, hogy a Co-Nexus kezelésébe adott állami vagyont nem a kellő gondossággal kezelték. A Co-Nexus-beli felelősség részese, Soós Károly Attila, nemhogy megítéltetne amiatt, hogy választott tisztségviselője volt a Co-Nexus Rt.-nek és a Port Rt.-nek 1995. január 15-éig, hanem a baloldali politika olyan magaslatokra emeli az EBRD-n keresztül, hogy érintetlen maradjon.
És ezzel párhuzamosan, tisztelt képviselőtársaim, a szó szoros értelmében megsemmisítik azt, aki érdemben fellépett a Co-Nexus és a Port Rt. vagyonvesztése ügyében, nevesítve dr. Tompos Judit ügyvédnőt.
(14.20)
Tudjuk, hogy ő a botrányok megoldására és 674 kisbefektető kárának enyhítésére vállalkozott.
Tisztelt Miniszter Úr! Az állampolgároktól jogellenesen elvont 600 millió forint tőke érvényesíthetőségét blokkolja a rendőrség, a földhivatal és a végrehajtók - jogellenes eszközökkel. Kérdezném ezért, hogy díjazza-e a kormány az állami vagyonvesztést vagy pedig büntetni rendeli. De úgy tűnik, hogy büntetni csak azt rendeli, aki meg akarja menteni ezt az elpocsékolt vagyont.
Köszönöm a figyelmet. (Taps az ellenzéki pártok padsoraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem