DR. VASTAGH PÁL

Teljes szövegű keresés

DR. VASTAGH PÁL
DR. VASTAGH PÁL igazságügy-miniszter: Köszönöm, tisztelt elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! A vitában tulajdonképpen a törvényjavaslat kapcsán olyan érdemi észrevételek, amelyek elsősorban kritizálták volna a törvényjavaslatot, vagy más megoldást tartottak volna előnyösebbnek, nem hangzottak el.
A javaslat, az elfogadásra kerülő törvény újabb lehetőséget teremt Magyarországon a működő tőke letelepedése szempontjából, és ily módon teljessé teszi azt a jogi, szervezeti kört, amelyekben Magyarországon a külföldi tőke eredményesen működhet. A törvényjavaslat hozzájárul nemzetközi kötelezettségeink teljesítéséhez is, és egyben szolgálja a jogharmonizáció célkitűzését is.
A törvényjavaslat kerettörvényként került kidolgozásra, az előterjesztő nem tartotta célkitűzésének azt, hogy valamennyi, a gazdasági tevékenységgel vagy a piaci magatartással, cégregisztrációval, munkajogi kérdésekkel és más egyéb, adózással kapcsolatos kérdésekre vonatkozóan is külön ebben a törvényben kerüljön sor a rendelkezések megalkotására, hanem éppen abból kiindulva, hogy azonos feltételeket kell teremteni a belföldi gazdasági szervezetek és a külföldi gazdasági szervezetek magyarországi tevékenysége számára, éppen ezért háttérszabályozásként irányadó valamennyi munkajogi, adó- és más egyéb jogszabály rendelkezése a fióktelep számára is.
Tisztelt Képviselőtársaim! Ugyanez a törvényjavaslat rendelkezik a kereskedelmi képviseletekre vonatkozó alapvető szabályokról is. Ezen a téren elsősorban azt kell megemlítenem, hogy az előterjesztő nem tartja indokoltnak - és ezt a vitában sem kérte senki -, hogy a cégregisztráción kívül még más, valamilyen minisztériumi nyilvántartásra is sor kerüljön a kereskedelmi képviseletek kapcsán.
Tisztelt Képviselőtársaim! Tisztelt Ház! A törvényjavaslatot megtárgyalta az alkotmány- és igazságügyi, a gazdasági, a költségvetési és pénzügyi, valamint a mezőgazdasági bizottság; valamennyi bizottság támogatta a törvényjavaslatot.
A vita során négy módosító indítvány benyújtására került sor, kettő időpontot kívánt módosítani, ezekkel az előterjesztő nem értett egyet kettő pedig technikai jellegű korrekciót tartalmazott, ezeket az előterjesztő és a bizottságok is egyöntetűen támogatták.
Mindezek alapján kérem a tisztelt Házat, hogy a kormány által támogatott módosító indítványokat fogadja el, és végül a zárószavazáson az egész törvény elfogadását támogassa.
Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem