MEZŐ ISTVÁN

Teljes szövegű keresés

MEZŐ ISTVÁN
MEZŐ ISTVÁN (MSZP): Köszönöm a szót, elnök asszony. Tisztelt Miniszter Úr! Kérdésem, mely a diákok utazási kedvezményéről szól, úgy gondolom, hogy több száz, esetleg több ezer diákot érdekel. Június 1-jén lépett életbe a MÁV Rt.-nél az új személyszállítási üzletszabályzat. Eszerint a diákok 67,5 százalékos kedvezményes jegyét - melyet a lakóhely és az iskola között lehet felhasználni - csak akkor adják ki a pénztáraknál, ha a diákigazolvány megfelelő oldalán annak a vasútállomásnak a neve szerepel, ahol a diák a jegyet meg akarja váltani.
Vegyünk egy példát! A diák Kazincbarcikán lakik és Debrecenben tanul, tehát a diákigazolványban e két állomás szerepel. Esetenként előfordulhat, hogy a diák egy Miskolcról induló vonathoz csak autóbusszal vagy gépkocsival tud Miskolcra menni. Ekkor már nem jár a 67 százalékos kedvezmény. Miért? Mi ebben a logika? Mert itt nem arról van szó, hogy a diák az egész országot keresztül-kasul beutazza. A lakóhely és az iskola közötti útvonalon viszont miért nem lehet bárhol fölszállni?
Kérdésem lényege nem is ez, mert erre én is tudom a választ: azért, mert a MÁV Rt. személyszállítási üzletszabályzata ezt írja elő. De miért? Mi indokolja, hogy ez így legyen? Ha nem így lenne, nagy kár érné a MÁV Rt.-t?
Tisztelettel várom válaszát. (Taps.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem