DR. TORGYÁN JÓZSEF

Teljes szövegű keresés

DR. TORGYÁN JÓZSEF
DR. TORGYÁN JÓZSEF (FKGP): Köszönöm a szót, elnök úr. Miniszter Úr! Képviselőtársaim! Mindenekelőtt hadd hívjam fel a figyelmet arra a tényre, hogy sajnálatos módon valamennyi ellenzéki országgyűlési képviselő, aki nem akarja, hogy eredménytelenül teljenek el a hetek, és ne kapjanak választ e Házban a felvetésükre, azok kénytelenek mindenfajta helyettesítést elfogadni, mert a miniszterelnök úr rendszeresen él ezzel a jogával, hogy ne legyen itt. (Zaj a kormánypártok padsoraiban.)
A hatályos jogrendünknek megfelel rendőri szervezetbe azonban - éppen a miniszterelnök úr szorgalmazására - rendkívül hosszas koalíciós veszekedés után és az ellenzék tiltakozása ellenére beépítettek egy, az alkotmányos rendbe és a rendőrségi törvénybe nehezen illeszthető, máig tisztázatlan szervezeti és jogi helyzetű Központi Bűnüldözési Igazgatóságot, melyet többen az MSZP pártszempontokat védő bástyájának tartanak bizonyos SZDSZ-es érdekeltségekkel szemben.
Most az SZDSZ-es rendőrminiszter - mintegy ellenakcióként - az ORFK-n belül szervezett, a rendőrségen belüli rendőrséget kíván létrehozni, amelyet titkosszolgálati eszközökkel kívánnak felruházni, és amelyet egyes vélemények szerint a Szabad Demokraták Szövetsége éppen a Központi Bűnüldözési Igazgatóság ellensúlyozására kíván üzemeltetni. Ez mérhetetlenül sok pénzt emészt fel, a kapitányságok pedig nem tudják megfelelő eszközökkel ellátni a tisztességes közrendőröket.
Kérdezem ezek után: melyik rendőrség foglalkozik a bűnözők leleplezésével, miniszter úr? Várom megtisztelő válaszát. (Taps az FKGP padsoraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem