DR. FODOR ISTVÁN

Teljes szövegű keresés

DR. FODOR ISTVÁN
DR. FODOR ISTVÁN honvédelmi minisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen, elnök asszony. Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselő Úr! Kérdésének eredetileg megadott címe "A győrszentiváni lőtéri erdő közcélú használata". A győrszentiváni lőtér Győrszentiván községtől északkeletre, az autópálya északi oldalán van. Attól tartok, az a terület, amiről ön beszél - elmondásából arra következtetek -, nem ez a terület, hanem a Győr-Likócsvárosi laktanya, az autópálya és Győrszentiván közötti térség. Mind a két térség vonatkozásában szeretném elmondani röviden, hogy mi a helyzet ezzel a kezdeményezéssel összefüggésben.
A laktanya, az autópálya és Győrszentiván közötti terület a laktanyához tartozó gyakorlótér, ahol ma aktív katonai tevékenység folyik, olyan aktív katonai tevékenység - szakkiképzés, különböző gyakorlópályák vannak ott, amelyeknek folyamatos a használata -, amely lehetetlenné teszi ennek a résznek a közcélú használatát.
(14.40)
A győrszentiváni lőtér - tehát, amely az autópálya túloldalán, a településtől keletre található - helyőrségi lőtér, nemcsak a honvédség használja, hanem Győr város valamennyi fegyveres testülete. Ugyancsak folyamatos az igénybevétele. A körülötte lévő erdő a biztonsági zónát képezi, azt a biztonsági zónát, amelyet az Országgyűlés építésügyi szabályzata előír, hogy ilyen helyeken létesíteni kell. Megint csak azt kell mondanom, hogy sajnos, honvédelmi érdekeket sértene az, ha erről lemondanánk. Ha pedig a honvédség, illetve más fegyveres testületek használják, akkor a lakosság által történő használata nem biztonságos.
És van a harmadik terület, amely itt szóba jött, erről majd a hátralévő egy percben szeretnék szólni. (Taps.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem