HEGYI GYULA

Teljes szövegű keresés

HEGYI GYULA
HEGYI GYULA (MSZP): Köszönöm szépen, elnök asszony. Tisztelt Államtitkár Úr! Azt hiszem, ön is egyetért azzal, hogy ilyen kérdésben jobb többször kérdezni, mintsem egyszer sem, hiszen többek között az európai uniós tagságunknak is alapfeltétele a Szociális Charta ratifikálása, noha erről kevesebbet beszélünk. Azonkívül bár nincs versenyfutás a kelet-közép-európai országok között, mégis azt hiszem, szép dolog lenne, ha Közép- és Kelet-Európában elsőként Magyarország lenne az, amelyik számon kérhető és ellenőrizhető módon elkötelezi magát a szociális demokrácia mellett, ratifikálva a Szociális Chartát. Ez egy végtelen folyamat természetesen, hiszen újabb és újabb kiegészítések születnek, és ha a következő ciklusban államtitkár úrral itt leszünk, akkor ismét lesz minek a ratifikálását számon kérnem a kormányon. Remélem, hogy ez így fog történni.
Még egy dolgot szeretnék mondani: mindenképp szép és nemes dolog lenne, ha országgyűlési határozat formájában kötelezhetné el magát az egész Országgyűlés a Charta ratifikálásának elfogadása mellett. Ezzel együtt, ennek reményében, pontosabban, elfogadom a választ. Köszönöm. (Taps a bal oldalon.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem