FILLÓ PÁL

Teljes szövegű keresés

FILLÓ PÁL
FILLÓ PÁL (MSZP): Igen tisztelt Képviselőtársaim! Tisztelt Elnök Asszony! Kedves Miniszter Úr! Kérdésem a Horgász Képviselők Baráti Körének vezetőjeként - amely baráti körben egyébként 39 országgyűlési képviselő tevékenykedik a horgászok érdekében mindenféle pártállástól függetlenül - és a Magyar Országos Horgász Szövetség felkérésére mondom el.
Tisztelt Miniszter Úr! A horgászok általában békés természetű emberek. De az a hír, amely bejelentette, hogy a Mahart Balatoni Hajózási Részvénytársaság új kikötőrendje kitiltja a horgászokat a 22 balatoni mólóról, általános felháborodást keltett a több mint 300 ezer horgász körében. Akik ismerik a Balatont, azok tudják, hogy a tó gyakorlatilag körbeépült. Azoknak a horgászoknak, akiknek nincs vízparti telkük, nincs csónakjuk vagy saját stégjük, gyakorlatilag egyetlen lehetősége a mólókon való horgászat maradt. Ha most ezt is megszüntetik, akkor sok tízezer nyaralónak, horgásznak nem lesz módja arra, hogy nemes szenvedélyét űzni tudja a magyar tenger partján.
Tisztelt Képviselőtársaim! A horgászok is tudják, hogy a mólókon nem lehet veszélyeztetni a hajózás biztonságát. De a horgászat eddig is a mólók azon részein folyt, ahol nem volt hajózóútvonal. S valóban igaz az is, hogy sokan szemetelnek, rongálnak a mólókon, de úgy gondolom, az túlzás, hogy mindezt a horgászok nyakába varrjuk.
Tisztelt Miniszter Úr! A becsületes horgászok is azt mondják, büntessék meg azokat, akik szemetelnek, akik rongálnak, függetlenül, hogy horgászok-e vagy sem. A tóparti horgászegyesületek ezúton is felajánlják segítségüket abban, hogy a mólókat tisztán tudjuk tartani. Kérésük ugyanakkor az, hogy a horgászok továbbra is használhassák a balatoni mólókat.
Kérdezem tehát a tisztelt miniszter urat, mi a tárca véleménye, horgászhatnak-e a horgászok a jövőben a balatoni mólókon.
Várom válaszát. (Taps.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem