BAUER TAMÁS

Teljes szövegű keresés

BAUER TAMÁS
BAUER TAMÁS (SZDSZ): Köszönöm szépen, elnök úr. Az egész vita érdeméhez most még nem tudok hozzászólni, talán valamikor később majd hozzám is eljut a vita.
Csak annyit szeretnék kérdezni Bihari Mihálytól, aki azt mondta, hogy a modern demokráciák jelentős részében van egyházi etnikai képviselet - ez az állítása engem meglep; mert amennyire Észak-Amerika, Európa képviseleti rendszereit ismerem - de talán még Indiát, Japánt is hozzá lehet venni -, nem tudok arról, hogy a modern demokráciákban - egyrészt a modern parlamentekben - egyházi képviselet lenne. Ilyenről nem tudok. Utoljára a magyar parlamentben volt az országos lista még a '70-es években, ahol ott ültek a dísz-egyházi képviselők, de erről nem tudok. Etnikai képviselet pedig tudomásom szerint kivételesen fordul elő, de az is egész más konstrukcióban, mint ami itt javasolva van. De az Európai Unió országaiban csak a schleswig-holsteini kivételt ismerem - én legalábbis -, de az is egész más, amire a vitában később talán vissza fogunk térni.
Szeretném, ha felvilágosítana Bihari Mihály a modern demokráciák jelentős részéről, ahol etnikai és egyházi képviselet van.
Köszönöm szépen.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem