VARGA MIHÁLY

Teljes szövegű keresés

VARGA MIHÁLY
VARGA MIHÁLY (Fidesz): Köszönöm, elnök asszony. Tisztelt Ház! E Házban nem először hozzák fel az energiaszektor értékesítésének anomáliáit az ellenzéki képviselők. Ilyenkor - a jól bevált forgatókönyv szerint - feláll az egyik ismert szabaddemokrata képviselőtársunk és elmondja, hogy az ellenzék nyilvánvaló demagóg módon, külföldi-ellenességgel és mindenféle más okok miatt hozza ide ezt a témát.
Tisztelt Ház! Mielőtt erre sor kerülne, hadd mondjam el, az ellenzéki képviselők eddig sohasem kaptak értelmes és érthető magyarázatot arra, hogy miért kerül sor különösen az áram- és gázszolgáltató vállalatok eladására. Erre azt szokták mondani a kormánypárti oldalról, hogy olyan fejlesztésekre és beruházásokra volt szükség, amelyeket állami vagyonból, állami eszközökkel nem lehetett volna megvalósítani.
Szeretném újra felidézni az Állami Számvevőszéknek azt a jelentését, amely tételesen bizonyítja, hogy sajnos az ÁPV Rt. részéről, a kormány részéről típusszerződések köttettek, és ezek nem tartalmaztak semmiféle fejlesztési és beruházási garanciát. Vagyis az az érv, amit itt rengetegszer elmondtak kormánypárti oldalról, nem igaz. Helyette mi, ellenzéki képviselők azt látjuk, hogy van egy 8 százalékos nyereség garantálva, erről a 8 százalékos nyereségről állandó vita folyik az új külföldi tulajdonosokkal, és a magyar állam abba a helyzetbe lavírozta magát, hogy ma egy sokkal rosszabb, sokkal kínosabb vitát kell lefolytatnia az energia áráról.
Mi azt látjuk, hogy ez az árháború nem vezet sehova, a magyar kormány végül általában enged, és olyan ár valósul meg, amelynek nyilvánvaló, hogy a fogyasztó issza meg a rovását. (Derültség. - Dr. Szabó Zoltán: Új fogalom a rovásivás!) A fogyasztó issza meg a levét - elnézést.
Mi tehát, tisztelt képviselőtársaim, azt kifogásoljuk, hogy önök a kormánypárti oldalon rossz szerződést kötöttek, és ennek a rossz szerződésnek minden hátrányát a magyar fogyasztóknak kell kifizetniük.
Köszönöm szépen. (Taps az ellenzéki oldalon.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem