DR. SZABAD GYÖRGY

Teljes szövegű keresés

DR. SZABAD GYÖRGY
DR. SZABAD GYÖRGY (MDNP): Tisztelt Elnöknő! Tisztelt Országgyűlés! Az energiaár meghatározásának nagyon sok és nagyon bonyolult tényezője van - ez természetes -, mint ahogy az energiával való bánásmódnak is. Gondolják el, ha például az áramerősségben változás van, akkor meg kell vizsgálni az egész továbbítórendszer teherbíró képességét. Az energiaárak idomítása, alakítása, az európai átlaghoz való közelítése valóban olyan folyamat, amit az európai integráció időszakában aligha lehet megkerülni. De ahogy az energiaszállításban tekintettel kell lenni az elosztórendszer teherbíró képességére, teljesen nyilvánvaló - és a Magyar Demokrata Néppárt ezt erőteljesen hangsúlyozza -, hogy tekintettel kell lenni a fogyasztók teherbíró képességére is.
Ezért minden felelős elgondolásban helyet kapott valamilyen formában a kompenzáció kérdése. Úgy gondoljuk, hogy a kompenzáció ma nemcsak az árak alakulásával nem tart lépést, hanem azzal sem, ahogy a lakosság teherbíró képessége általában alakul. Most formális, azt kell mondanom, hogy egy szűk, nyomorgó réteg kivételével jelképes intézkedések történnek. A Magyar Demokrata Néppárt arra helyezi a hangsúlyt, hogy valóságos kompenzáció történjék, és ennek a hiányát határozottan hangsúlyozza.
Köszönöm. (Taps az ellenzéki oldalon.)
(8.50)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem