DR. LAMPERTH MÓNIKA

Teljes szövegű keresés

DR. LAMPERTH MÓNIKA
DR. LAMPERTH MÓNIKA (MSZP): Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Országgyűlés! A Fidesz-Magyar Polgári Párt szemmel láthatóan belezavarodott a magyar kormány gazdaságpolitikáját minősítő állításaiba. Szeretném - amennyire a két perc engedi - ennek néhány elemére felhívni a figyelmet.
1994-ben a Fidesz egy olyan gazdaságpolitikát követelt, és egy olyan gazdaságpolitikát hiányolt, amely egyszerre állítaná helyre a magyar gazdaság külső és belső egyensúlyát, és egyszerre teremti meg a tartós fejlődés alapjait. Amikor ez 1995-ben megtörtént, akkor a Fidesznek - ha igazán következetes lett volna a saját korábbi álláspontjához - a stabilizációs csomagot üdvözölnie kellett volna, hiszen a kormány nem csinált mást, mint amit korábban a Fidesz a saját gazdaságpolitikájában is meghirdetett. De nem ez történt.
Másodszor akkor esett ki a szerepéből igazán, amikor Ciorbea miniszterelnök úr itt járt Magyarországon, és az országában meghirdetett gazdaságpolitikát Orbán Viktor pártelnök nagyon lelkesen üdvözölte. Akkor még talán nem jöttek rá arra az összefüggésre, amely a magyar gazdasági stabilizáció és a romániai gazdasági stabilizáció között fellelhető. Akkor már fölismerték ezt, amikor a csehek gazdaságpolitikáját üdvözölték, de akkor már a Fidesz szükségesnek tartotta hozzábiggyeszteni, hogy a csehek törekvései utólag sem igazolhatják a kormány nemzetrontó gazdaságpolitikáját.
Azt gondolom, hogy most, amikor Varga Mihály képviselő úr elismerte, hogy valójában a pozitív gazdasági folyamatok elindultak, akkor végletesen belezavarodott ebbe a logikába.
Kedves Képviselőtársam! Egy öreg paraszt barátom erre azt szokta mondani, hogy a ló is kilátszik, nemcsak a lóláb. (Derültség és taps a kormánypárti padsorokban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem