DR. FODOR ISTVÁN

Teljes szövegű keresés

DR. FODOR ISTVÁN
DR. FODOR ISTVÁN honvédelmi minisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen, elnök asszony. Tisztelt Országgyűlés! Úgy gondolom, az a körülmény, hogy az újságokból megtudtuk, miszerint az Egyesült Államok nyilvánosságra hozta az álláspontját a NATO-bővítés kérdésében, nem teremt olyan helyzetet, hogy itt olyan új álláspontok lennének megismerhetők, amelyek a korábbiakhoz eltérést jelentenek. Inkább csak egy lehetőség egy deklarációra, idézőjelben mondom: "demonstrációra", megnyilatkozni ebben a kérdésben, így akár a népszavazás időpontjának kérdésében is.
A kormány álláspontja az euro-atlanti integrációról és a NATO-csatlakozásról is ismert. Nem tartja pártügynek a kormány az integráció kérdését, nem tartja a kormány ügyének, hanem az egész ország ügyének, tehát ezzel kapcsolatban mindenféle döntést a parlamentben mandátummal rendelkező összes párt bevonásával, lehetőség szerint e pártok konszenzusával kell meghozni.
(9.10)
Ezt azzal együtt jelentem ki, hogy a kormány előtt ismert az a körülmény, hogy a kormány programjában szerepelt a népszavazás kezdeményezésének kérdése. Természetesen a csatlakozási tárgyalások előrehaladtának függvényében lehet ebben a kérdésben dönteni, amikor ismertté válnak azok a feltételek, amelyekkel csatlakozni lehet a NATO-hoz.
Végül is azzal szeretném a mondandómat összegezni, hogy amikor elérkezik ennek az időpontja, amikor e feltételek ismertté válnak, a kormány kezdeményezni fogja az egyeztetést a parlamenti pártok között annak érdekében, hogy az ezzel kapcsolatos összes döntést a parlamenti pártok együttes döntésével és együttes felelősségével lehessen meghozni.
Köszönöm a figyelmüket. (Taps a kormánypártok padsoraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem