DR. VASTAGH PÁL

Teljes szövegű keresés

DR. VASTAGH PÁL
DR. VASTAGH PÁL igazságügy-miniszter: Köszönöm. Tisztelt Képviselő Úr! Sem a Kossuth Rádióban, sem másutt - más tömegkommunikációs eszközben, újságban, televízióban - soha nem tettem olyan nyilatkozatot, amiben az szerepelne, hogy a bűnözés kialakulásában vagy a bűnözés szintjében kizárólag a gazdasági környezet vagy a szociális háttér bír meghatározó szereppel. Arról beszéltem, hogy a bűnözés megelőzésében az állami büntetőpolitika eszközein kívül fontos szerepe van a szociális és gazdasági politikának, a településfejlesztésnek, a tájékoztatásnak és sok minden másnak, és elsősorban azt kívántam alátámasztani ezzel a gondolatmenettel, hogy a bűnözés maga is komplex társadalmi jelenség.
A bűnözés mértékének ugrásszerű növekedésében 1989-92 között történt egy minőségi változás és ugrás. Ebben az időszakban megnégyszereződött a bűnözés Magyarországon, ami nyilvánvalóan összefüggésbe hozható gazdasági és szociális okokkal, valamint számos más tényezővel is.
Tehát ez egy túlságosan leegyszerűsítő álláspont, képviselő úr, amivel nem értek egyet, ilyet én soha nem mondtam. Arról van szó, hogy a bűnözés ellen, a megelőzés érdekében komplex intézkedésekre és egymással összehangolt politikára van szükség. Ezt az álláspontot fejtettem ki 1997. január végén a közbiztonságról szervezett országos konferencián, és ennek a pontos írott tartalmát önnek is szíves figyelmébe ajánlom. (Taps a kormánypárti oldalon.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem