DR. VARGA LÁSZLÓ

Teljes szövegű keresés

DR. VARGA LÁSZLÓ
DR. VARGA LÁSZLÓ (KDNP): Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Tisztelt Miniszter Úr! Közbiztonságunk fokozatosan romlik, és egyre szűkülnek azok a közterületek, ahol a polgárok még esténként félelem és veszély nélkül sétálhatnak. Közben a lakosok lakóházaikat vagy lakásukat középkori várként erősítik meg a támadások és a bűncselekmények ellen.
A kormánynál és máshol is elhangzik a vélemény, hogy ez világtünet. Ez így igaz, részben, de a magyar népet nem nyugtatja meg - a hazájában nyugodtan és békében szeretne élni. A kormány a közbiztonság megerősítését részint rendőri munkával - amely eredményes lehet -, részint büntetések súlyosbításával - ami már kevésbé eredményes - és hosszú távon megelőzéssel kívánja segíteni. A miniszter úr a Kossuth Rádió közlése szerint május 21-én azt mondotta, hogy a közbiztonság romlásának egyik vagy fő oka a szociális helyzet, ami szerintem azt jelenti, hogy az emberek elviselhetetlen szegénységük miatt kényszerülnek törvényellenes lépésre.
Ugyanakkor a szociális helyzetért a kormány felelős, a kormány hatáskörébe tartozik, hogy olyan szociális helyzet legyen, hogy az emberek ne kényszerüljenek betörésre, lopásra, egyéb bűncselekményre.
(13.40)
Ha így áll a helyzet, ebben véleményem szerint a kormány is hibás, sőt vétkes. Ezért kérdezem a miniszter urat, véleménye szerint milyen mértékben felelős a kormány a szociális helyzet okozta közbiztonság romlásáért. És ha ez így van, milyen feladatot lát maga előtt a kormány?
Kérem miniszter úr válaszát. (Taps az ellenzéki oldalon.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem