DR. DÁVID IBOLYA

Teljes szövegű keresés

DR. DÁVID IBOLYA
DR. DÁVID IBOLYA (MDF): Tisztelt Elnök Asszony! Kedves Képviselőtársaim! Harmadszor kérdezem miniszter urat, illetőleg miniszter urat helyettesítő államtitkár urat, bízhat-e még Tolna megye a Duna-híd megépítésében. Az eddigi miniszteri válaszok határozott igenek voltak, azzal, hogy a pénzügyi feltételek megteremtése kissé problémás, de még reményt látott a miniszter úr, hogy akár 1998-ra is befejeződhet a híd felépítése. Már 1993-ban az Antall-kormány közlekedési minisztere aláírta a szekszárdi térségi Duna-híd szerződését, ma, '97-ben pedig még csak néhány száz milliós előkészítési munkálatokig jutottak.
A Dunántúlt az Alfölddel összekötő híd kapcsolódik a déli autópálya tervéhez, illetőleg ennek a kevesebb költségigényű változatához, az S9 jelzésű gyorsforgalmi úthoz. Tolna megyének e megoldás nagyon kedvező; nemcsak azért, mert könnyen átjuthat bárki a Duna egyik feléről a másik felére, hanem mert ahol híd épül, ott a térség fejlődni fog, illetőleg lehetőséget kap a fejlődésre, s erre a fejlődésre Tolna megyének bizony ma nagyon nagy szüksége van.
A kormány az elmaradott térségekre koncentrál - nyilván, mert többéves adatokból dolgozik -, miközben nő azoknak a térségeknek a száma és nagysága, ahol a gazdasági és társadalmi mutatók már a Szabolcs-Szatmár megyeiekkel vetekednek. Ilyen Tolna megye több térsége, például Hőgyész környéke és Simontornya is. Tolna megyének természetes fejlődését, felzárkózását egyszerű módon segítené a híd és a gyorsforgalmi út megépítése, nem úgy, ahogy a kormány az elmúlt években egyéb térségek felzárkóztatására pénzt fordított.
Tisztelettel kérdezem még egyszer: bízhatunk-e Tolna megyében a Duna-híd megépítésében? Köszönöm a figyelmüket. (Taps az MDF padsoraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem