DR. CSÁKABONYI BALÁZS

Teljes szövegű keresés

DR. CSÁKABONYI BALÁZS
DR. CSÁKABONYI BALÁZS (MSZP): Köszönöm szépen. Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! "Mert minden változásra, legyen az a legislegjózanabb" - írja Széchenyi - "fog minden bizonnyal valami zavar, crisis következni, s ezt kiállani mindenki nem akarja, s kétséget nem szenved, hogy az átváltozási időszakban minden rendezetlenebbül forog, mint azelőtt, s hogy így azok, akik előre kombinálni nem tudnak, megijednek, s mi előtt a szebb rend helyre állott volna, már kezdettől felhagynak, s magukat régi helyzetükben még jobban leszegezik." (Taps a bal oldalon.)
Mondom én ezt a Széchenyi-idézetet arra való tekintettel, hogy az egész igazságügyi reform bevezetése idő előtti; a táblabíráskodás bevezetése idő előtti, nincs kellően előkészítve. Egyébként a Somogy megyei ügyvédi kamara elnöke szedte elő ezt a Széchenyi-idézetet, és nemrégen a pécsi egyetemen tartott beszélgetésen együtt mondtuk el.
Rátérve a módosító javaslatokra, tisztelt Országgyűlés, azt hiszem, hogy nem volna korrekt a részemről, és tiszteletlenség is volna, ha itt most a beadott módosító javaslatunk kapcsán megismételném mindazt, amit az általános vitában elmondtam. Fenntartom a módosító javaslatot Pécs és Kaposvár vonatkozásában, hozzátéve, hogy egyébként az ítélőtáblák felállításáról szóló törvényjavaslatot támogatni tudom, és kérem is majd, hogy a Ház fogadja el.
Köszönöm szépen. (Taps.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem