BAUER TAMÁS

Teljes szövegű keresés

BAUER TAMÁS
BAUER TAMÁS (SZDSZ): Köszönöm a szót, elnök úr. Mind Kósa Lajos, mind Demeter Ervin értetlenségét fejezte ki amiatt, hogy ezt a törvényjavaslatot most nyújtja be a kormány és nem akkor, amikor majd valamikor a privatizáció utáni teendőkről lesz szó.
Azt hiszem, teljesen logikus a kormány eljárása, hiszen itt arról van szó, hogy mit kell csinálni, amíg folyik a privatizáció. Az a feltételezett másik elképzelés pedig arról szól, hogy mi legyen utána. Nyilvánvaló, hogy az ember először elkészíti és megeszi a vacsorát, és utána fekszik le aludni. Amit önök javasolnak, az azt jelentené, hogy először feküdjünk le aludni és utána készítsük el magunknak a vacsorát, ami kétségkívül nem egy célszerű eljárás.
A második megjegyzésem: Demeter Ervin utalt egy korábban igazságügyi államtitkár jogász professzornak egy alkotmánybírósági beadványára, amiről én tudok, de ez a beadvány nemcsak a jelenlegi, hanem az előző kormány egész privatizációs tevékenységét, a '92-es privatizációs törvényt is kérdésessé teszi - hiszen ő akkor igazságügyi államtitkárként azt a törvényt is ellenezte! Szerintem egyébként nincs igaza.
A harmadik megjegyzésem pedig: már reggel is beszéltünk arról, hogy ez a végkiárusítás egy szerencsétlen terminológia, kedves Demeter Ervin. Akkor lehet kiárusításról beszélni, ha indokolatlanul gyors a folyamat. Ha nyolc év alatt a magyar privatizáció nagyjából megvalósul, az nem tekinthető gyorsnak. A kelet-német privatizáció sokkal gyorsabb volt, a cseh körülbelül ugyanilyen tempóban ment végbe. Ez nem túl gyors privatizáció. És azt sem állíthatja senki; az lenne kiárusítás, ha indokolatlanul, bizonyíthatatlanul indokolatlanul olcsón adnák el az állami vagyont. Ilyesmit azonban még soha a Magyar Demokrata Fórum nem tudott kimutatni, alátámasztani. Úgyhogy ez csak egy hangulatkeltő kifejezés, de semmiféle alapja sem most, sem korábbi MDF-es felszólalásokban nem volt. Köszönöm szépen.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem