ELNÖK (dr. Füzessy Tibor)

Teljes szövegű keresés

ELNÖK (dr. Füzessy Tibor)
ELNÖK (dr. Füzessy Tibor): Felhívom képviselőtársaim figyelmét, hogy a javaslatsor elfogadása kizárja az ajánlás 5., 7., 8., 10. pontjaiban és a kiegészítő ajánlás 4., 5. és 9. pontjaiban lévő javaslatok elfogadását. A szavazásra feltett módosítójavaslat-sor minden elemét támogatja az előterjesztő.
A tisztelt Országgyűlés elfogadja-e a támogatott módosító javaslatokat? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a támogatott módosító javaslatokat 257 igen szavazattal, 15 nem szavazattal, tartózkodás nélkül elfogadta.
Tisztelt Országgyűlés! Most azokról a módosító javaslatokról határozunk az ajánlás és a kiegészítő ajánlás sorrendjében, amelyeket az előterjesztő nem támogatott, illetőleg a támogatott módosító javaslatok elfogadása után még szavazni lehet róluk.
Az ajánlás 4. pontjában Győriványi Sándor a törvényjavaslat 2. §-ában a közalkalmazottak jogállásáról szóló törvény 13. § (2) bekezdésének helyébe más rendelkezés felvételét javasolja. Indítványa szerint a munkáltatóval való tárgyalás fogalma magában foglalja az önkormányzati szintű érdekegyeztetést is. A frakciók kérésére szavazunk. A tisztelt Országgyűlés elfogadja-e a módosító javaslatot? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 38 igen szavazattal, 207 nem szavazattal és 38 tartózkodással nem fogadta el.
A kiegészítő ajánlás 6. pontjában Timár Istvánné és Juhászné Lévai Katalin a törvényjavaslat 6. §-ában a törvény 72. §-át új bekezdéssel kívánják kiegészíteni. Ebben megjelölik azokat a speciális területeket, amelyeken belül a pótlékra jogosító munkaköröket a népjóléti miniszter határozza meg. A javaslatot egyik bizottság sem támogatja. A tisztelt Országgyűlés elfogadja-e a módosító javaslatot? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 12 igen szavazattal, 224 nem szavazattal és 44 tartózkodással nem fogadta el.
Az ajánlás 11. pontjában Győriványi Sándor a törvényjavaslat 7. §-ában a törvény 74. §-a (4) bekezdésének kiegészítését javasolja. Indítványa szerint a bekezdésben meghatározott munkakörökben az előírt idegen nyelven kívüli más nyelv tudásáért nyelvpótlék a munkaszerződés módosításáig fizethető. A frakció kérésére szavazunk. A tisztelt Országgyűlés elfogadja-e a módosító javaslatot? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 70 igen szavazattal, 212 nem szavazattal és 3 tartózkodással nem fogadta el.
Az ajánlás 12. pontjában Rozgonyi József és képviselőtársai a törvényjavaslat 8. §-ában a törvény 83/A § (2) bekezdésének módosításával kezdeményezi, hogy a vizsgálóbiztost ne a képviselőtestület saját tagjai közül jelöljék ki. A javaslatot egyik bizottság sem támogatja. A tisztelt Országgyűlés elfogadja-e módosító javaslatot? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 19 igen szavazattal, 227 nem szavazattal és 37 tartózkodással nem fogadta el.
A kiegészítő ajánlás 13. pontjában az önkormányzati bizottság a törvényjavaslat 10. §-át új bekezdéssel javasolja kiegészíteni. Ebben azt kezdeményezi, hogy az illetménypótlék megszüntetésére, mértékének csökkentésére csak a felek között létrejött megállapodás alapján kerülhessen sor. A szociális bizottság támogatja. A tisztelt Országgyűlés elfogadja-e a módosító javaslatot? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 89 igen szavazattal, 189 nem szavazattal és 9 tartózkodással nem fogadta el.
Tisztelt Országgyűlés! Határozathozatalunk végére értünk. Megkérdezem, van-e valakinek tudomása olyan módosító javaslatról, amelyről kellett volna, de nem szavazott az Országgyűlés. (Senki sem jelentkezik.) Nincs jelentkező.
Tisztelt Országgyűlés! A zárószavazásra a személyi javaslatról történő döntés előtt kerül sor.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem