DR. CSÁKABONYI BALÁZS

Teljes szövegű keresés

DR. CSÁKABONYI BALÁZS
DR. CSÁKABONYI BALÁZS (MSZP): Köszönöm szépen, elnök úr. Először nagyon röviden a Tímár képviselő úr által felvetett alkalmassági felülvizsgálattal kapcsolatban szeretném tisztelettel megjegyezni: nyilván elkerülte képviselő úr figyelmét, hogy ez a rendszeres felülvizsgálat a bírák jogállásáról és javadalmazásáról szóló törvényben szerepel, aminek a részletes vitája délután fog bekövetkezni. Szeretném elmondani, hogy nyitott kapukat dönget, mert az az intézmény, amelyet hiányol, ebben a másik törvényben megfelelő módon szabályozva van.
Balsai képviselő úr felvetéseire azért nem kívánok részletesen reagálni, hiszen az alkotmányügyi bizottságban ezt a vitát lefolytattuk, és nem akarom a drága időt ennek megismétlésével húzni. Mindössze azt szeretném megjegyezni - és itt egy kicsit inkább Kutrucz képviselő asszonynak válaszolnék -, csak részben igaz az, hogy csak a technikai jellegű módosító indítványok kaptak kormány-, illetőleg bizottsági támogatást.
Történetesen a Balsai képviselő úr által éppen az imént erősen támogatni kért indítvány egyik része - ami a Legfelsőbb Bíróság elnökhelyettesével történő bővítését illeti a 7 tagú tanács vezetésének - ugyancsak bizottsági támogatást kapott, ami pedig már egyáltalán nem nevezhető technikai jellegű indítványnak; és nemcsak bizottsági támogatást, hanem az előterjesztő képviselője által történő támogatást is kapott.
Úgyhogy én azt hiszem, az a sommás megállapítás, amelyet képviselő asszony itt tett, nem egészen fedi a valóságot. Köszönöm szépen. (Dr. Lamperth Mónika tapsol.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem