DR. TORGYÁN JÓZSEF

Teljes szövegű keresés

DR. TORGYÁN JÓZSEF
DR. TORGYÁN JÓZSEF (FKGP): Köszönöm a szót, elnök úr. Igen tisztelt Képviselőtársaink! Úgy gondolom, hogy a NATO-csatlakozást illetően a parlamenti pártok között teljes egyetértés van abban a tekintetben, hogy azt valamennyien üdvözöljük.
(15.40)
Ugyanakkor rá kell mutatni arra, hogy az Európai Unióba történő felvételünknek a NATO-csatlakozás csak az előszobájaként fogható fel, és a munka zöme még ezután következik. Ezért a Független Kisgazdapárt felszólítja a kormányzatot arra, hogy hagyjon fel a sikerpropagandájával, amelynek nincs semmi alapja, hanem kezdjen végre hozzá annak az integrációs stratégiának és taktikának a kidolgozásához, a parlamenti pártokkal való megvitatásához, amely nélkül az euró-atlanti integrációs elképzeléseink nem sikerülhetnek.
Elég ha arra utalok, hogy az Európai Unióba történő felvételünkhöz például az inflációt legalább 3 százalék alá kell szorítani... (Zaj.) Ez így van, pontos adatokat közlök! Az Európai Unióban 3 százaléknál magasabb inflációs rátát nem fogadnak el. Magyarországon - a kormányzat közlése szerint - tavaly 24 százalék volt, az idén a 18 százalék elérését vették tervbe, és most függetlenül attól, hogy jövőre, tehát a választások évére a sikerpropagandájuknak megfelelően próbálnak ennél kedvezőbb adatot is közölni, egyértelmű, hogy rendkívül távol vagyunk még attól a szinttől (Az elnök a csengőt megkocogtatva jelzi az idő leteltét.), amelyet az Európai Unió elvár a csatlakozni vágyó felektől.
Kérem ezért, ebbe az irányba haladjunk (Az elnök ismét jelzi az idő leteltét.) - befejezem, elnök úr, a mondatot -, ne a sikerpropaganda irányába. Köszönöm a türelmüket. (Taps az FKGP padsoraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem