DR. VASTAGH PÁL

Teljes szövegű keresés

DR. VASTAGH PÁL
DR. VASTAGH PÁL igazságügy-miniszter: Köszönöm, elnök úr. Szeretnék szólni; csak ehhez az utolsó ponthoz annyit hozzáfűzni, hogy valóban mi elsősorban ezeket a látszólag laza, de valójában igen szoros tartalommal bíró megszorításokat azért tettük bele, hogy mértéket és arányt is ezzel próbáljunk meghatározni, éppen azért, mert ezek a fogalmak teljes precizitással valóban nehezen írhatók körül.
Nyilvánvalóan itt a törekvés az, hogy ez semmiféle olyan mértéken ne lépjen túl - ne lépje túl a korlátozás a jogorvoslati jogot -, amely beleütközne ennél általánosabb jogelvekbe. Egyébként ma már maga az ésszerű időn belül történő elbírálás sem pusztán olyan kategória, amely ne lenne honos például az európai emberi jogi egyezmény bizonyos szakaszában - konkrétan, hivatkozással lehet strasbourgi bizottsághoz vagy bírósághoz fordulni. Maga a fogalom - tehát az ésszerű határidőn belül történő elbírálás mint terminológia - ilyen összeállításban egy bevett fogalom.
Tehát éppen azért kívántuk ezeket a megszorító feltételeket a szövegbe beépíteni, hogy világos legyen: a megszorításoknak arányosaknak kell lenniük, és olyan ésszerű tartalmakat kell kifejezniük, amelyek nem az állampolgári jogoknak a korlátozását eredményezik.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem