DR. CSIHA JUDIT

Teljes szövegű keresés

DR. CSIHA JUDIT
DR. CSIHA JUDIT tárca nélküli miniszter: Folytatnám tehát a választ, majd kiegészítve az időközben fölmerült kérdéssel is: tehát olyan ingatlanok vannak a felajánlott portfolióban, amit egyébként olyan közfeladatok ellátására is fel lehet használni, amit például évek óta nem tudott az állam megoldani - a kamarai elhelyezésekre és hasonlókra.
Hogy a vagyonelemek értékarányos cseréje garantálható legyen, ezért írta elő a kormány, hogy ezt nemzetközi audittal kell igazolni. Ilyen hasonló célra egyébként volt már példa, hiszen az elmúlt években legalább két olyan tranzakció zajlott már le, ahol társaságok egymás közti értékarányos cseréje zajlott le.
Jogos kérdés, hogy miért nem államosít a bank, vagy miért nem államosít az állam, és miért nem szerez tulajdonrészt a bankban. Történtek erre kísérletek, de a tulajdonosok ellenére természetesen ezt nem lehet megtenni. Az eredeti kormányhatározat egy ilyen javaslattal élt. Az állam akkor szerezhet tulajdont egy olyan bankban, ahol egyébként nem tulajdonos, ha a többi tulajdonostárs ehhez hozzájárult. Ezt a hozzájárulást nem sikerült megszerezni. Köszönöm.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem