AKAR LÁSZLÓ

Teljes szövegű keresés

AKAR LÁSZLÓ
AKAR LÁSZLÓ pénzügyminisztériumi államtitkár: Tisztelt Képviselő Úr! Itt tulajdonképpen egy tőkeemeléses, kétlépcsős privatizációs eljárásról van szó. Szeretném felhívni a figyelmet, ezt idáig nem említettük, hogy a tranzakció révén 8 milliárdról 20 milliárdra emelkedett a bank saját tőkéje; azt hiszem, nem kell hosszasan taglalnom, milyen fontos, pláne egy ilyen nagy bank esetében, hogy mennyi a saját tőke. Nem lehet szétválasztani a két lépést. Nyilvánvaló, hogy teljessé akkor fog válni a folyamat, amikor az állam teljesen ki tud szállni ebből a történetből.
Szeretném arra is felhívni a figyelmet, hogy a bankokat nem egyszerűen csak azért kell privatizálni, hogy bevételre tegyünk szert - nem is elsősorban ezért kell. A bankoknál, mint látjuk, már az is egy óriási dolog, ha jó szakmai befektető kezébe tudjuk adni, és meg tudjuk úszni, hogy a későbbiekben ismételten, mondjuk, 400 milliárdot kelljen elkölteni a bankok konszolidálására, mint ahogy történt az elmúlt négy esztendőben.
Igenis nagy érték, hogy egy valódi, a világ egyik legnagyobb befektető cége egy nehéz pillanatban vette meg ezt, s valószínűleg ez azt jelenti, hogy soha többet nem kell erre a célra költenünk, amire az előző kormány 300 milliárdot költött. Köszönöm szépen. (Taps a bal oldalon.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem