DR. TOLLER LÁSZLÓ

Teljes szövegű keresés

DR. TOLLER LÁSZLÓ
DR. TOLLER LÁSZLÓ (MSZP): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! A szocialista frakció megszavazta a nemzeti hírügynökségről szóló törvényt, elsősorban azért, mert eleget kívántunk tenni az Alkotmánybíróság által támasztott követelményeknek.
Ugyanakkor fel kell hívnunk a figyelmet arra is, hogy ez a törvény mindenben megfelelt az Alkotmánybíróság által szakmailag támasztott követelményeknek. Nem tudjuk elfogadni azokat a véleményeket, amelyek arról szóltak, hogy egy bizottságban történt megállapodás az úgy lehet kötelező, hogy a politika esetleg átgázoljon egy másik szakterületen, az alkotmányosságon és a jogon.
Mi azért nem tudtuk támogatni azokat a módosító indítványokat, amelyek arról szóltak volna, hogy a Tulajdonosi Tanácsadó Testület abszolút kinevezési jogot kapjon, mert úgy ítéltük, hogy nem felel meg az Alkotmánybíróság határozatában megfogalmazott követelményeknek, a parlament és a parlamenti pártok túlsúlya érvényesült volna ez esetben a törvényjavaslatban, illetve a kinevezési jogkör területén, és a hatalmi ágak egyensúlyát felborította volna az az indítvány.
Mi úgy ítéljük, hogy ez a törvény alkotmányos, úgy látjuk, hogy szakmai tartalmában különösebb vita nem volt, így nyugodtan támogatható volt, és az egész parlament számára vállalható, amelyet talán az is bizonyít, hogy a tartózkodás egy kicsi igent is jelent az ellenzéki pártok részéről. Köszönöm. (Taps.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem