DR. DÁVID IBOLYA

Teljes szövegű keresés

DR. DÁVID IBOLYA
DR. DÁVID IBOLYA (MDF): Köszönöm szépen. Vigasztaló, miniszter úr, hogy a minisztériumának és önnek szándékában áll módosítani ezt a szakmai minimumfeltételt, és úgy látom ezért, hogy még van remény arra, hogy érveinkkel meggyőzzük miniszter urat, hogy mennyire fontos lenne az ilyen vegyes profilú osztály.
Azzal nem értek egyet, miniszter úr, hogy azért nem lehet most megvalósítani ezeket az osztályokat, mert nem adottak a feltételek. Ha valóban a feltételekkel van probléma, akkor a feltételeken kell javítani, de nem az osztályt megszüntetni. Hiszen itt elmennek az orvosok, a műtőket lezárják, ezeknek az újraindítása fél év múlva – ha esetleg meggondolja a miniszter úr magát – sokkal nagyobb befektetést igényel majd, mintha most mindent megteszünk azért, hogy ezek a vegyes profilú osztályok tovább működjenek.
Az emberi szervezet egy egységet képez, a betegség sincs tekintettel ezekre a közgazdasági és egyéb feltételekre, amit a miniszter úr mond, tehát szakmailag is és területi ellátási érdekből is nélkülözhetetlen a vegyes profilú osztály. Szeretném, ha ezt mérlegelné miniszter úr. Köszönöm szépen. (Taps.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem