DR. DÁVID IBOLYA

Teljes szövegű keresés

DR. DÁVID IBOLYA
DR. DÁVID IBOLYA (MDF): Tisztelt Elnök Asszony! Kedves Képviselőtársaim! Miniszter Úr! Miniszter úr, köszöntöm önt, miniszterré kinevezése alkalmából. Új miniszter, új remények mindannyiunknak, hogy megváltozik az egészségügyi ellátás, különösen a kórházi betegellátás összes ellentmondásossága.
A területi ellátási érdekből megmaradt kiskórházak, például a pincehelyi kórház, amelyik a megyei kórház kihelyezett osztályaként működik majd tovább, sajnos, csak egy osztályként maradhat meg, mert nincsenek vegyes profilú osztályok, nem ad erre lehetőséget a miniszteri rendelet, amelyre a címben is hivatkoztam. Tehát vagy sebészetként, vagy belgyógyászatként működhet tovább ez a kórház, amit, úgy gondolom, hogy nem kell különösebben indokolnunk, hogy területi ellátási érdekből vagy sürgősségi ellátási érdekből csak egyik osztályt meghagyni nem lehet. Olyannyira nehéz szétválasztani ennek a két osztálynak az egyébként egymásra utalt feladatát a sürgősségi ellátásban, hiszen egyszerre van szükség az esetek óriási nagy többségében mindkét terület szaktudására, műszerezettségére.
Ezért tisztelettel kérdezem miniszter urat: kívánja-e módosítani ennek érdekében a miniszteri rendeletet, hogy vegyes profilú osztályokat tudjunk létrehozni területi ellátási érdekből? Várom válaszát. (Taps a jobb oldali padsorokban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem