BAJOR TIBOR

Teljes szövegű keresés

BAJOR TIBOR
BAJOR TIBOR (MSZP): Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Miniszter úr! A szociális igazgatásról szóló törvény 115/A. §-a az általános iskolán túl más, magasabb végzettséget nyújtó intézményeket is felsorol azok között, amelyek szolgáltatásainak igénybevétele után a kedvezményre jogosult gyermek, tanuló lakóhelye szerint illetékes önkormányzat havonta köteles a normatív kedvezmény díját átutalni az ellátást biztosító intézmény részére.
Ezzel kapcsolatban több kérdést vetettek föl a választókörzetemben, amelyik úgy szól, hogy az állami támogatáson kívüli költségek az intézményt működtető önkormányzatok döntési jogköre. A többi önkormányzat ebbe a folyamatba nem szólhat bele, csak fizet. Miután nem tud ebbe a folyamatba beleszólni, nem biztos abban, hogy az intézményt működtető önkormányzat csak a ténylegesen felmerült költségeket használja föl. Nagyon sok önkormányzat korábban felelőtlen gazdálkodással csődbe vagy annak közelébe vitte saját települését. Ezek az önkormányzatok saját fenntartási költségeiket sem tudják minden esetben fedezni, nemhogy hozzájáruljanak ilyen költségekhez.
Akkor most mi fog történni? A saját településünk lakóinak a jövőjét is csődbe vitték vagy szinte lehetetlenné tették? Kérném szépen válaszát, hogy lát-e valami megoldást ebben az ügyben, illetve reális-e az a veszély, hogy itt a jövőbeli lehetőségek is veszélybe kerültek? Köszönöm.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem