HAJDÚ LÁSZLÓ

Teljes szövegű keresés

HAJDÚ LÁSZLÓ
HAJDÚ LÁSZLÓ (MSZP): Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Államtitkár Úr! A választókerületem – Újpalota, Rákospalota, Pestújhely – nem rendelkezik kórházzal, ugyanakkor a század eleje óta van kórházunk, amely kórház korábban szanatórium és munkáskórház volt, 1945 óta pedig az itt állomásozó szovjet katonai kórházként működött. Nagy örömmel fogadta 1991-ben a kerület lakossága a szovjet csapatok kivonulását, abban a reményben, hogy a kerületnek lesz kórháza, hiszen egy 600 ágyas komplex kórház van Pestújhelyen, gyönyörű természetvédelmi területen. Sajnos az akkori, szociálisan érzéketlen kormány ezt a kórházat bezárta, megszüntette, és ez a kórház a mai napig a fizikai pusztulásnak a jelképe a kerületben, és tulajdonképpen a mi kerületünk, közel 100 ezer lakossal, Újpestre jár kórházi ellátásért.
Kérdezem az államtitkár urat, hogy az 1006/92. kormányhatározat, amelyet az Antall-kormány hozott, ami szerint ideiglenesen a két önkormányzat – a kerület és a főváros – tulajdonába adta ezt a kórházat azzal, hogy közpénzeket nem lehet felhasználni, de próbálja meg a két önkormányzat saját forrásából '95. december 31-ig kórházzá varázsolni azt, ami működő kórház volt '91-ben. Erre természetesen akkor is tudták, hogy nem vagyunk képesek. Ezt a kormányhatározatot lehetne módosítani, mégpedig úgy, a két önkormányzat és az ottani lakosság javára, hogy ez véglegesen kerüljön az önkormányzatok tulajdonába. Mód van-e ennek a kormányhatározatnak a módosítására? Kérem válaszát. (Taps.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem