HAJDÚ LÁSZLÓ

Teljes szövegű keresés

HAJDÚ LÁSZLÓ
HAJDÚ LÁSZLÓ (MSZP): Tisztelt Miniszter Úr! Most, pillanatnyilag moratórium van az égető működésére. Ez – természetesen – 1997. december 31-ét jelenti, azonban a válasz akkor lesz megnyugtató, ha ez a bizonyos kormányelőterjesztés 1997-es rekonstrukciót is jelent, azaz hogy elkezdődik ez a rekonstrukció, mert tanulmányok, előtanulmányok, programok, célokmányok, sőt, építési engedély is már ebben a műfajban mindegyik le van játszva, és elkészült.
Sőt, több ígéret, tenderek és pályázatok is történtek, ennek ellenére előbbrelépés nem történt a füstgázkezelő rekonstrukciója tekintetében.
Itt olyan súlyos környezet-egészségügyi kérdésről van szó, ami az égetőmű környezetében lakóknál – és ebbe beleértem még az agglomerációs településeket is – már tulajdonképpen rémhírként jelenik meg bizonyos betegségeknek a megjelenése. Ugyan bizonyítottan még ez nem mutatható ki, de azt feltehető, hogy azok a füstgázemissziós jelenségek, amikről itt az elején beszéltem, azok az egészségünkre biztosan, hogy káros jelenségként élnek.
Tisztelettel kérem a miniszter urat ismételten – és így elfogadom a válaszát –, hogy a legsürgősebben kerüljön ez a kormány elé, és legyen forrás – ha 3 év alatt valósul meg, akkor is – ütemszerűen a fővárosi és a kormányzati eszközökből ennek a rekonstrukciónak a megvalósítására. Köszönöm a válaszát. (Taps az ülésteremben.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem