VANKÓ MAGDOLNA

Teljes szövegű keresés

VANKÓ MAGDOLNA
VANKÓ MAGDOLNA, az emberi jogi, kisebbségi és vallásügyi bizottság előadója: Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Az emberi jogi bizottság 1995. június 21-ei ülésén megtárgyalta a H/1197. számú országgyűlési határozati javaslatot, és egyhangúlag javasolja annak elfogadását.
A bizottság feltétlenül fontosnak gondolja a keretegyezmény elfogadását, mivel ez az első jogilag kötelező erejű, többoldalú okmány, amely általánosságban a nemzeti kisebbségek védelmét szolgálja. Célja azoknak a jogelveknek a meghatározása, amelyek tiszteletben tartására az államok kötelezettséget vállalnak a nemzeti kisebbségek védelme érdekében. A keretegyezmény összhangban van a fontosabb nemzetközi dokumentumokkal, úgymint az emberi jogok és alapvető szabadságjogok védelméről szóló európai egyezménnyel, ENSZ-, EBEÉ-, valamint EBESZ-okmányokkal, melyek kötelezettséget tartalmaznak a nemzeti kisebbségek védelmével kapcsolatban.
Különös jelentősége van az elfogadásnak, mivel az emberi jogi bizottság hatpárti delegációja jelenleg Pozsonyban tárgyal a Szlovák Nemzeti Tanács partnerbizottságával.
Köszönöm szépen. (Taps.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem