ELNÖK (dr. Salamon László)

Teljes szövegű keresés

ELNÖK (dr. Salamon László)
ELNÖK (dr. Salamon László): Annyit hadd reagáljak frakcióvezető úr észrevételeire, hogy általánosságban fennálló problémát érint, ami sokszor előfordul, és kétségtelenül jellemzője szokott lenni nagyon sok napirend előtti felszólalásnak, hogy nélkülözi az igazán rendkívüli jelleget, illetve hogy a Ház a gyakorlatában elfogadta és tudomásul vette azt már számos esetben, hogy nem kellett igazán egészen különleges helyzetnek vagy témának lenni ahhoz, hogy napirend előtti felszólalásként fogadjunk el felszólalásokat. Az is kétségtelenül egy határeset jellegű helyzet, hogy ez a reflexió egy interpellációra emlékeztető és annak a minőségét elérő viszonválasz volt, aminek valóban nincs helye; vagy pedig a napirendi felszólalás kapcsán kialakuló olyan diskurzus, amely egy bizonyos határig lehetséges.
(9.20)
Tehát én elfogadom a megjegyzést abban az értelemben, hogy nem egzakt a ház gyakorlata, s én is úgy gondolom, ezt zárjuk le azzal, hogy az új Házszabály, amely valamivel több mint tíz nap múlva hatályba lép, ezeket a kérdéseket egyértelművé fogja tenni.
Ugyancsak napirend előtt, rendkívüli ügyben szólásra jelentkezett Lányi Zsolt képviselőtársunk, a Független Kisgazdapárt frakciójából. Megadom a szót.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem