DR. TORGYÁN JÓZSEF

Teljes szövegű keresés

DR. TORGYÁN JÓZSEF
DR. TORGYÁN JÓZSEF (FKGP): Köszönöm a szót, elnök úr. Én kizárólag a Független Kisgazdapárt kezdeményezésével kapcsolatban kértem szót, természetesen összefüggésben mindazzal, amit a frakció nevében Lányi Zsolt képviselőtársunk elmondott.
Köszönöm államtitkár úr tájékoztatását, de tessék nekünk megengedni, hogy mi mégis abból induljunk ki, hogy a rideg számok világával szemben legalább annyira ténynek foghatók fel azok a kétségbeesett szülők, akiknek a könnyeit láttuk a televízió képernyőjén át. S én nem hiszem, hogy egyetlenegy szülőt, akinek a gyermeke azért halt meg, mert nem jutott a gyermek a lélegeztetőgéphez, megnyugtatna az a válasz, hogy itt esetleg szervezési hiányosságokról van szó. Mi nem azt mondjuk, hogy csak a Szent László Kórház esetében áll fenn a lélegeztetőgép hiánya, hanem ez nyilvánvalóan az ország legkülönbözőbb egészségügyi intézményeiben így lehet.
Ezért a Független Kisgazdapárt frakciója a bejelentett kezdeményezésével kapcsolatban elvárja az összes többi frakciótól, hogy az ország nyilvánossága előtt jelezzék belátható időn belül - gondolom nyolcnapos határidő elég lesz, hogy megvitassa minden frakció -, hogy a Független Kisgazdapárt kezdeményezéséhez csatlakoznak-e vagy nem. Én úgy gondolom, ha a napirend előtti felszólalásoknak olyan következménye lehet, hogy akár csak egy gyermeket megmentünk, akkor a napirend előtti felszólalásoknak értelmük lesz, és a Független Kisgazdapárt ezzel a kezdeményezéssel ezt a fajta napirend előtti megnyilatkozást szeretné az ország nyilvánossága előtt elindítani. Köszönöm a türelmüket. (Taps.)
(9.30)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem