DR. SZILÁGYINÉ CSÁSZÁR TERÉZIA

Teljes szövegű keresés

DR. SZILÁGYINÉ CSÁSZÁR TERÉZIA
DR. SZILÁGYINÉ CSÁSZÁR TERÉZIA, a költségvetési és pénzügyi bizottság előadója: Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! Természetesen a költségvetési és pénzügyi bizottság is a törvénytervezet általános vitára való alkalmasságát vitatta meg. Itt is megfogalmazódtak pro és kontra vélemények bizonyos kérdésekben.
Többségi egyetértés alakult ki a szigorítás szándékával kapcsolatban. Ezt majdnem az egész bizottság támogatta. Megfogalmazódott a szociális lakások támogatásának törvényi garanciahiánya. Ebben határidőt szeretnénk majd kérni az előterjesztőtől. Eltérőek voltak a vélemények az ígérvények megszüntetésével kapcsolatban.
A bizottságban megfogalmazódott még olyan vélemény is, hogy negatív diszkriminációt tapasztalunk a 2000 lélekszám alatti kistelepülések egyedi pályázatokból való kizárásával kapcsolatban, valamint hogy a benyújtott pályázatok elbírálásakor a szakminisztériumok szakmai egyetértése szükséges a támogatás odaítélésével kapcsolatban. Itt esetleg egy szubjektív vétójogot feltételezett a bizottságban egy kisebbség.
De végül is a bizottság - kérdések feltevése és vita után - egyhangúlag támogatja az általános vitára való alkalmasságot. Köszönöm szépen. (Taps.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem