DR. TORGYÁN JÓZSEF

Teljes szövegű keresés

DR. TORGYÁN JÓZSEF
DR. TORGYÁN JÓZSEF (FKGP): Köszönöm szépen a szót, Elnök úr. A jegyzőkönyv számára mondom:
Eörsi képviselőtársunk három országgyűlési képviselő, köztük egy alelnöknő, tehát egy tisztségviselő nevét vette a szájára rendkívül dehonesztáló módon. Kezdte azzal, hogy a távollévő Tóth András államtitkár úrra nézve tett megjegyzéseket, holott én úgy gondolom, távollévő képviselőre eddig nem volt divat szólni. Legalábbis ilyenkor kértük, hogy az érintett képviselő urat tájékoztassák, hogy bejöhessen, hallhassa, reagálhasson a dolgokra. Ezt követően tárgyhoz nem tartozó, nem a részletes vitához tartozó, hanem kifejezetten általános jellegű megjegyzéseket tett, és kifejezetten belegázolt Kávássy képviselőtársunk és G. Nagyné dr. Maczó Ágnes becsületébe, tisztességébe, őt lemondásra szólította. Ezek után csodálkozik, hogy én mint frakcióvezető, felhívom a figyelmét két jogszabályhelyre: a jelenleg hatályos Házszabály 42. § (2) bekezdésére, konkrét jogszabályhelyre, és felhívtam a most tárgyalás alatt álló Házszabály-tervezet 54. §-ának egyedik... (Derültség.) ... (1) bekezdésére és az ezzel kapcsolatos előterjesztésemre, módosító indítványomra.
Én úgy gondolom, ezek után nem ártana, ha az igen tisztelt Eörsi képviselőtársunkat figyelmeztetné a saját frakciója, hogy máskor tartózkodjon az ilyen felszólalástól. Én természetesen elvártam volna elnök úrtól is, hogy megteszi ezt, és nagyon szomorú vagyok, hogy az elnök úr ilyen nyilvánvaló esetben, amikor figyelmeztetnie kellett volna Eörsi Mátyást, ezt nem tette meg. (Taps a Független Kisgazdapárt soraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem