DR. TORGYÁN JÓZSEF

Teljes szövegű keresés

DR. TORGYÁN JÓZSEF
DR. TORGYÁN JÓZSEF (FKGP): Elnöknő, egyetlenegy dologra kell reagálnom. Szabó Ivánnak (Hangos derültség.) illetve Pető Ivánnak arra a megjegyzésére... Köszönöm szépen. Úgy látszik volt egy általam nem ismert része is ennek a politikai alkunak, mert politikai alkura akartam utalni.
Pető Iván arra hivatkozott, hogy én magam is politikai alkut szerettem volna, amikor a köztársasági elnök úrhoz írásban fordultam. Én az alkotmány 2l. § (2) bekezdése értelmében fordultam a köztársasági elnök úrhoz. Eszerint, ha a köztársasági elnök a törvénnyel vagy annak valamely rendelkezésével nem ért egyet, az aláírás előtt az (l) bekezdésben említett határidőn belül megfontolás végett, észrevételeinek közlésével visszaküldheti az Országgyűlésnek.
Én kértem a köztársasági elnök urat, hogy ezt a hármas törvénycsomagot küldje vissza az Országgyűlésnek megfontolásra. Elnézést kérek, ez nem politikai alku, hanem ez egy törvénnyel szembeni kifogás. A kifogásomat csak a köztársasági elnök úrnál terjeszthetem elő alkotmányosan, azért ne keverje össze Pető Iván az én alkotmányos hivatkozásomat az ő parlament mögötti politikai alkuval kapcsolatos megbeszéléseivel.
Ennyi az észrevételem. Köszönöm. (Szórványos taps a kisgazdák padsoraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem