DR. SZABÓ IVÁN

Teljes szövegű keresés

DR. SZABÓ IVÁN
DR. SZABÓ IVÁN (MDF): Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Tényleg nem a számháborút kívánom folytatni, mert így a képviselők előtt nyilván elszálló számok vannak.
Azt hiszem, Kis Zoltán félreértett valamit. Én nem azt mondtam - sőt azt hiszem, visszaolvasható, hogy igen hangsúlyosan mondtam -, nem arról van szó, hogy a mezőgazdaság jó állapotban van, de arról igenis szó van, hogy a '80-as évek végéhez képest, az átalakulást és az egyéb kellemetlen külpiaci és meteorológiai körülményeket is figyelembe véve, átjutott egy fordulati időszakon, és a mezőgazdaságban zajló folyamatok az elmúlt két esztendőben pozitívra változtak. (Zaj a bal oldalon.) Persze, hogy ezzel nem vagyunk megelégedve, de itt nem lehet azt mondani, hogy az előző kormány mindent tönkretett. Mindössze arról van szó, hogy a szocializmus összeomlott, és ennek a romjain kellett ebből valamit csinálni. Ez a folyamat elindult, gondolom, ez még 2000 után is folytatódni fog; én a tendencia megfordulására kívántam felhívni a figyelmet.
A másik ügyben, az egészségügyben pedig nagyon tanácstalan vagyok. Elnézést kérek, lehet, hogy Szekeres Imrét megint a világos zakóm irritálta, ezért szólt hozzám,...(Derültség.)...de azért itt van a Kék Szalag Alapítványnak "A jóléti rendszer átalakulása Magyarországon" '94-es kiadása, amelyben a magyar Közgazdaságtudományi Egyetem, a Közgazdaságtudományi Intézet, az MTA Világgazdasági Kutató, továbbá három nemzetközi kutató szervezet vett részt; magyar részről pedig olyan nevek, mint Surányi György, Tardos Márton, Urbán László, Vissy Ferenc, hogy másokat ne említsek.
Én szívesen odaadom, nézze meg az egészségügyi sorokat: tökéletesen azok a sorok vannak benne, én is innen vettem - homlokegyenest ellenkező az adat, mint amit most itt Szekeres Imrétől hallottunk. Köszönöm szépen. (Taps a jobb oldalon.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem