ELNÖK (dr. Gál Zoltán)

Teljes szövegű keresés

ELNÖK (dr. Gál Zoltán)
ELNÖK (dr. Gál Zoltán): Tisztelt Országgyűlés! Megkérem képviselőtársaimat, foglalják el helyüket, hogy megkezdhessük a munkát. (Rövid szünet után:)
Tisztelt Országgyűlés! Először néhány tájékoztatást szeretnék adni a további munka menetéről. Az egyik az, hogy a frakciók kérésének megfelelően az interpellációk és a kérdések elhangzása után, fél 5-kor másfél órás szünetet tartanánk: a frakciók - később megjelölendő helyen - üléseket tartanak. Ezt 6 óráig tervezzük.
Ezt követően kerülne sor a napirendi pontunkban szereplő további kérdések megvitatására. Különösen felhívom tisztelt képviselőtársaim figyelmét, hogy ennek során szavazni kell a nyugdíjak ügyében, tehát kérem, hogy megfelelő számban jelenjenek meg a 6 órai folytatásnál.
Tájékoztatom továbbá képviselőtársaimat, hogy a Magyar Közlöny 96. számában megjelent a Magyar Köztársaság Országgyűlésének Házszabályáról szóló országgyűlési határozat. E rendelkezés gyakorlati alkalmazására első ízben a jövő heti ülésünkön kerül sor. A szervezési és tájékoztatási titkárságon a Magyar Közlönyből száz példány áll képviselőtársaim rendelkezésére. Annak érdekében, hogy képviselőtársaim számára megkönnyítsük az új Házszabály alkalmazását, a hétfői ülésnap kezdetén tárgymutatóval és egyéb mellékletekkel ellátott kiadványt bocsátunk rendelkezésükre.
Tisztelt Országgyűlés! Mielőtt megkezdenénk az interpellációk és kérdések tárgyalását, szeretném felhívni az érintettek figyelmét, hogy az interpelláló képviselőnek - a házbizottság állásfoglalása alapján - három perc áll rendelkezésére interpellációjának indokolására, a miniszter, illetőleg államtitkár uraknak, hölgyeknek öt perc, a viszonválaszra két perc. Elkerülendő, hogy megszakítsam akár az interpelláló képviselőt, akár a miniszter válaszát, kérném, hogy ezeket az időket tartsák be.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem