DEUTSCH TAMÁS

Teljes szövegű keresés

DEUTSCH TAMÁS
DEUTSCH TAMÁS (Fidesz): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Az előbbi percekben döbbenten hallgattam Molnár Gyula képviselőtársam hozzászólását. Tudniillik azért, mert a parlament alakuló ülésén valamennyien - és ha jól emlékszem, ő is - esküt tettünk, amiben az a szófordulat is szerepel, hogy az állami és szolgálati titkot megőrzöm.
Most az az anyag, amiből ő olvasott, egy, a Külügyminisztérium által készített, szigorúan titkos anyag. És ez a hatályos törvények értelmében állami, illetve szolgálati titkot képez. Hogy ez helyes-e, hogy ilyen információk ilyen anyagban vannak; én ezt nem vitatom, vagy nem teszem kérdésessé. Lehet, hogy nem helyes. De ma ez a helyzet. És ilyen anyagot felolvasni a parlament nyilvános ülésén, jogszabálysértés nélkül nem lehetne megtenni. Mert ilyen erővel én magam is vagy bármelyik képviselőtárs felolvashatná ennek az anyagnak azokat a részeit is, ahol éppenséggel a Magyar Köztársaság külföldi misszióvezetői azokról a bizonytalanságokról tájékoztatják a magyar Külügyminisztériumot, amelyeket a kormány döntése keltett.
Így tehát én egészen elképesztőnek tartom azt, ami itt az elmúlt percekben történt. Tisztelettel kérem az elnök urat, hogy a parlament ügyrendi bizottságának a képviselő úr bizottsági előadói véleményének megítélését kiadni szíveskedjen. (Taps a jobb oldalon.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem