DR. TAKÁCS PÉTER

Teljes szövegű keresés

DR. TAKÁCS PÉTER
DR. TAKÁCS PÉTER (MDF): Elnök Úr! Tisztelt Ház! Igen tisztelt Miniszter Úr! Az interpellációm benyújtása után két, három nappal a kereskedelemből kivonták azokat a paprikakészítményeket, amelyek veszélyt jelentettek a lakosságra, de nem múlt el annak a hónapokig tartó bizonytalanságnak és határozatlanságnak a következménye, amelyek súlyos áldozatokat követeltek, több halálos áldozatot. (Zaj.) Ottmaradtak a halottak hozzátartozói; és az a sajtókampány, amelyik ezt a hosszan elnyúló botrányt kísérte, természetesen tönkretette a magyar paprikakereskedelem külföldi esélyeit, ezzel együtt nagy hátrányba hozta azt a sok ezer paprikatermelőt, akik Magyarországon elsősorban külkereskedelmi célokra, de a hazai ellátásra is termelték, termelik a paprikát. Következménye ennek az is, hogy a szalámi és kolbászkészítmények exportja is visszaesik, ezzel együtt visszaesik a sertéstermelők jövedelme. Tehát olyan gazdasági botrány, olyan gazdasági hátrány is fűződik ehhez a több hónapig tartó bizonytalansághoz, amelyben részes a kormány.
Tisztelettel kérdezem tehát: Miként tervezi a kormány kárpótolni az áldozatok hozzátartozóit, azokat a paprikatermelőket, állattartókat, húsipari cégeket, vendéglátó egységeket, akik és amelyek az elhúzódó botrány következtében felmérhetetlen károkat kénytelenek elszenvedni? Milyen lépésekkel óhajtja a kormány az állampolgárok létbiztonságát szavatolni, hogy ilyen mértékű károsodás ne érje őket? Az idegenforgalom és a külkereskedelem iránt megingott bizalmat hogyan szándékozik visszaállítani? Várom miniszter úr válaszát. (Taps a jobb oldalon.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem