DR. KOVÁCS KÁLMÁN

Teljes szövegű keresés

DR. KOVÁCS KÁLMÁN
DR. KOVÁCS KÁLMÁN (KDNP): Tisztelt Miniszter Úr! Elöljáróban szeretném azt mondani, hogy harmadik alkalommal kapom a fejemre azt, hogy egy tankerület igazgatója vagyok. Én a következőt javasolnám minden kormánypárti tisztelt képviselőtársamnak, hogy kövessék az én példámat, ugyanis én fizetés nélküli szabadságot kértem a parlamenti képviselőségem idejére, és szíveskedjék mindenki lemondani az egyéb foglalkozásáról, és hogyha ezt megteszik, akkor utána engem sem marasztalhatnak el emiatt. (Taps a jobb oldalon.) Ugyanis én fizetés nélküli szabadságon vagyok. Ez az egyik.
A második a miniszter úrnak a válaszában: tehát valóban megkeresett az újságíró a tegnapi nap folyamán, közölte velem. Én azt mondtam az újságírónak, hogy amennyiben a helyreigazítás megjelenik, akkor az interpellációmat visszavonom. Tehát ez a második válaszom. Mivel a mai napig a helyreigazítás nem jelent meg, ezért nem tehettem meg. Azért nem tehettem meg, mert itt egy olyan kérdésről van szó, amely 180 ezer pedagógus körében keltett bizonytalanságot. (Élénkség a bal oldalon.) Száznyolcvanezer pedagógus körében akkor, amikor ezek a tankerületi oktatásügyi központok olyan feladatokat végeznek, amelyekkel a jelenlegi kormányzat, a jelenlegi minisztérium bízta meg őket, többek között a pótérettségik lebonyolítása, valamint értékelő, elemző feladatok.
(15.40)
Ezek a feladatok az önök kormányának az információit növelik a közoktatás területéről, és az önök munkáját könnyítik meg. Ezért is tartottam szükségesnek, hogy ilyen jellegű javaslatok ne jelenjenek meg. Ez nem egy, nem két lapban jelent meg, hanem az ország különböző vidéki lapjaiban.
Végezetül azt szeretném elmondani, hogy bár a miniszter úr az első kérdésemre egyértelmű választ nem adott, nem mondta ki egyértelműen, hogy meg kívánják szüntetni, illetve nem kívánják megszüntetni, tehát a törvényességet betartják... (Az elnök pohara megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.) - elnézést, azonnal befejezem -, s mivel a miniszter úr megnyugtatott, hogy megtörténnek az intézkedések, ezért a kapott választ elfogadom. Köszönöm szépen a figyelmet. (Taps)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem