HAJDÚ JÁNOS

Teljes szövegű keresés

HAJDÚ JÁNOS
HAJDÚ JÁNOS (MSZP): Köszönöm a szót, elnök asszony. Tisztelt Belügyminiszter Úr! Csongrád megyében szerzett személyes tapasztalatom alapján kérdezem: egyetért-e a paprikagazdaságban dolgozó emberek jelentős részének azzal a véleményével, hogy a most már több hónapja húzódó paprikahamisítási ügynek az egészségre ártalmas élelmiszer-hamisítás tényén túlmutató összetevői is vannak?
Hozzám intézett kérdések, illetve megjegyzések formájában választóim közül sokan úgy vélték, hogy a több tonnás mennyiségben máris fellelt és részben még bizonyára lappangó, lejárt paprika forgalomba hozatalához korántsem csupán azoknak a piaci kereskedőknek fűződött és fűződik érdeke, akik a romlott árut a vevőknek eladják, hanem e kereskedők mögött olyan személyek, netán érdekcsoportok is meghúzódnak, akiknek, illetve amelyeknek a célja az egész magyar paprikagazdaság presztízs- és értékcsökkenése. Bűnüldöző hatóságaink vizsgálódásai kiterjednek-e a problémának erre a lehetséges aspektusára, és birtokában vannak-e a bűnüldöző szervek olyan instrukcióknak, amelyek késztetést jelentenek számukra nyomozó munkájuk ilyen értelmű folytatására? Mert feltehető az ügy, a paprikagazdaság privatizációjához fűződő érdekek tükrében lenne elemzendő. Köszönöm. (Taps az MSZP padsoraiban.)
(14.20)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem