DEMETER ERVIN

Teljes szövegű keresés

DEMETER ERVIN
DEMETER ERVIN (MDF): Köszönöm szépen. Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelte Ház! Élni kívánok a lehetőségemmel, és az államtitkár úrtól is megkérdezem, hisz' a kérdésem tárgya az ő tevékenységét megítélésem szerint legalább annyira érinti, mint a miniszter úrét.Tisztelt Államtitkár Úr! A magyar kormány 1994. VIII. 6-án kinevezte dr. Dérczy Ferencet a Világkiállítási Programiroda irányítására kormánybiztossá, és az Országgyűlés döntéséig a világkiállítás törvényben meghatározott jogainak gyakorlásával bízta meg.
Ennek a határozatnak a 3. pontjában az ipari és kereskedelmi minisztert jelöli meg felügyelő miniszternek. Az ipari és kereskedelmi miniszter által felügyelt kormánybiztos véleményem szerint akadályozza a törvény működését, tevékenysége a törvény végrehajtása ellen irányul. Erről önök vagy nem tudnak, vagy ez a tevékenység az önök tevékeny közreműködésével történik. Egyik eset sem válik dicsőségükre.
Szeretném tájékoztatni önöket, hogy a magyar pavilon - ami később az építészmérnöki kar lesz - alapozási munkáinak megkezdésére, aminek augusztusban kellett volna megtörténni, nem került sor. Szeretném tájékoztatni, hogy a kultúra csarnokának alapozási munkáit 1994 augusztusában kellett volna elkezdeni, de nem történt meg. Ez lesz a nagycsarnok az egyetemi programban. A témapavilon alapozási munkálatai sem kezdődtek meg - ez lesz a kis sportcsarnok -, itt szintén mulasztás történt. Elkészült, de bemutatásra nem került a mintapavilon, nem kezdődött el a gyalogoshíd gyártása sem.
Tisztelt Államtitkár Úr! Kérdésem ezután: hogyan teljesíti törvényes kötelezettségét az expót felügyelő, azért felelős miniszter?

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem