HORN GYULA

Teljes szövegű keresés

HORN GYULA
HORN GYULA miniszterelnök: Köszönöm, elnök úr. Köszönöm képviselőtársam a bizalmat, amit kifejezett a kormány iránt. Ez elég ritkán hangzik el ellenzéki padsorokból, és ez azért is jól esik, hiszen mindannyian emberek vagyunk. Teljes joggal veti fel ezt a kérdést, és azt szeretném aláhúzni, ez a kormány nem keres és nem gyárt ügyeket, visszaélési ügyeket sem. Vizsgálatokat viszont indítottunk, és a jövőben is indítani fogunk, ha alapos gyanú merül fel, illetve dokumentumokat, méghozzá hiteles dokumentumokat kapunk.
El kell mondanom, hogy ennek az elvnek, ennek a követelménynek megfelelően folyik vizsgálat az ÁV Rt-ben, az ÁVÜ-nél, a Kárpótlási Hivatalban és más intézményeknél. Azt is le szeretném szögezni, hogy csak abban az esetben fogunk bármiféle döntést hozni vagy kezdeményezést tenni, ha száz százalékig bebizonyosodik a jogszabály-ellenesség, a hűtlen kezelés és minden egyéb. Ez az, amit szeretnék leszögezni. Hozzáteszem, hogy vannak már jónéhány számban olyan papírok, amelyek hanyag kezelésre utalnak, de ezeknek a hitelességét meg kell vizsgálni.
A másik, amit nagyon fontosnak tartok, és amit a választási kampányban is aláhúztunk, hogy sajnos a döntések nagy többsége nem jogszabály-ellenes, hanem erkölcsellenes, erkölcstelen volt. Márpedig, ha jól tudom, ebben az országban erkölcsbíróság nem létezik.
Végül még valami: ami például az ÁV Rt. igazgatótanácsával kapcsolatos leváltásokat illeti, azt nyugodtan lehet nevezni, minősíteni szakmai felelősségre vonásnak. Tehát amit eddig lehetett tenni, megtettük, és október 31-ig az eddig folytatott vizsgálatok jelentős része a kormány elé kerül, majd erről tájékoztatjuk a parlamentet. (Taps.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem