KÓSÁNÉ DR. KOVÁCS MAGDA

Teljes szövegű keresés

KÓSÁNÉ DR. KOVÁCS MAGDA
KÓSÁNÉ DR. KOVÁCS MAGDA munkaügyi miniszter: Köszönöm, elnök asszony. A kétperces időkeret óriási hátránya az, hogy vagy két másodpercben válaszolok, és azt mondom, hogy Deutsch Tamás inszinuációját visszautasítom, és ezek után leülök, (Taps a bal oldalon) vagy nem elegendő számomra a két perc.
Deutsch Tamás a számba ad olyan szavakat, amelyeket elmondtam, és gyanúsít olyan gondolatokkal, amelyekkel természetesen nem vagyok azonos. Nem beszélve arról az apróságról, hogy Deutsch Tamás összekeveri az érdekegyeztetést a politikai érdekartikulációval, a többpárti parlament működését a társadalmi érdekegyeztetéssel, a társadalmi partnerekkel való kapcsolattartással. Deutsch Tamás összekeveri a parlamenti döntési mechanizmust annak a kontrollnak a megszerzési törekvésével, amelyet soha nem a politikai pártok, hanem mindig is a társadalmi és civil szervezetek biztosítottak.
Mindezen természetesen nem csodálkozom. Az elmúlt parlamenti időszakban kiderült, hogy a Fidesznek fogalma sincsen arról, hogy az alkotmány miért hozta létre az érdekképviseleteket, hogy egy demokratikus politikai működésben mi a szerepe a társadalmi szervezeteknek és mi a szerepe a civil szférának, és hogyan kell egy demokratikus parlamentbe beemelni a politikai pártok akaratán kívül azoknak a társadalmi szervezeteknek a véleményét és akaratát, amelyek a választópolgárok, a munkavállalók széles körének a véleményét testesítik meg. Mindaddig, amíg ezt a Fidesz képviselője meg nem tanulja, addig igen nehezen fogunk egymással szót érteni két percben, két órában vagy két évben. (Taps a bal oldalon.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem