DEUTSCH TAMÁS

Teljes szövegű keresés

DEUTSCH TAMÁS
DEUTSCH TAMÁS (Fidesz): Tisztelt Miniszter Asszony! Igazán sajnálom, hogy zavarba hoztam önt a saját szavaival, nem volt ez szándékomban. Ön volt az, aki hétvégén az MSZP kongresszusán a parlament politikai pártjai között szükséges konszenzuskeresést valamifajta korporatív logikával keverte össze, és azt mondta, hogy a parlamenti ellenzéki pártok más, a parlamenten kívüli civil szervezetekkel helyettesíthetők.
Engedje meg, hogy emlékeztessem a tavaszi parlamenti választások eredményeire. Idén májusban 5 millió 400 ezer magyar választópolgár adta szavazatát a különböző pártok listáira. Ebből 3 millió 620 ezer választópolgár nem az MSZP listájára szavazott. És ebből a 3 millió 620 ezerből 1 millió 870 ezer a parlamenti ellenzéki pártok listáira adta a szavazatát, ami mintegy 100 ezer szavazattal több, mint amennyit az MSZP szerzett.
Horn Gyula miniszterelnök úr az elmúlt hetekben többször beszélt a konszenzuskeresés korlátairól, és ha én jól értem az ön szavait, ön szerint ezek a korlátok ott kezdődnek, ahol a koalíció végződik.
Ugyanakkor hadd jegyezzem meg, mély tisztelettel, hogy óvatosan kéne bánni a korlátozott konszenzuskeresés elméletével. Az MSZP 1990-91 között... (Mozgás és zaj a bal oldalon. Közbeszólások: Lejárt az idő!) a konszenzuskeresés politikai gyakorlatának köszönhette azt, hogy mint egy demokratikus parlamentben működő utódpárt nem szorult teljes politikai elszigeteltségbe. Köszönöm a figyelmet. (Taps a jobb oldalon.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem