DR. TORGYÁN JÓZSEF

Teljes szövegű keresés

DR. TORGYÁN JÓZSEF
DR. TORGYÁN JÓZSEF (FKGP): Köszönöm a szót, elnök úr. Úgy gondolom, senki nem vonja kétségbe Dornbach Alajos képviselőtársunknak azt a megállapítását, hogy az ország gazdasági helyzete vészterhesnek mondható, és ebben a helyzetben meg kell néznie a Háznak, hogy a költségvetés keretein belül miként gazdálkodik. Csakhogy én éppen arra hívtam fel a figyelmet, hogy amíg az egyik oldalon mindenre telik pénz - elképesztő összegű, milliárdos tételek repkednek, anélkül, hogy azt mi valóban első helyre rangsorolnánk -, a másik oldalon filléres kiadásokat akarnak megspórolni.
És kénytelen vagyok arra hivatkozni, amire a felszólalásomban is hivatkoztam: ha meg kell nézni, arra adjak-e 5 milliárd forintot, hogy hihetetlenül bőkezűen felújítsam a vásárcsarnokot, vagy arra adjak 5 milliárdot, hogy a tanyasi gyerekek fejére omló általános iskola tetőzetét meg tudjuk javítani, akkor úgy gondolom, nem lehet kétséges az, hogy nekünk az általános iskola tetőzetének megjavítását kell előnyben részesítenünk.
És ha el kell döntenem, adok-e 80 milliárdot a Sopron-Ebenfurth-vasútra, vagy pedig egészséges ivóvizet adok azoknak, akiknek nincs ivóvizük, azt kell hogy mondjam: Európát számomra csak akkor fogja jelenteni a Sopron-Ebenfurth-vasút, ha tudom, hogy nem fognak egészségileg károsodni, mondjuk, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyében lakó, egészséges ivóvízzel nem rendelkező gyerekek.
(12.00)
Tehát én úgy gondolom, hogy e két tény között kell súlyoznunk, és akkor Dornbach képviselő úr is egyet fog érteni a Független Kisgazdapárt felszólalójával. Köszönöm a türelmüket. (Taps a jobb oldalon.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem