DR. NÁDORI LÁSZLÓ

Teljes szövegű keresés

DR. NÁDORI LÁSZLÓ
DR. NÁDORI LÁSZLÓ (SZDSZ): Tisztelt Országgyűlés! Egy képviselői indítvány szabadtéri létesítménnyel javasolja bővíteni a címzett és céltámogatások rendszerét. Ezt azért tartom fontos indítványnak és azért tartozik véleményem szerint az általános vita keretébe, mert ezzel meg tudjuk őrizni a testnevelés és sport terén a céltámogatást - mert ha ez most teljesen kiesik, akkor megszűnik az a folyamatosság, amely eddig tapasztalható volt a tornatermek és a szabadtéri létesítmények építése területén.
Néhány érvvel szeretném alátámasztani azt a véleményemet, hogy ez az általános vita keretébe tartozik. Egy kis községben egy szilárd burkolatú iskolaudvar szimbolizálja a lakosságnak, a községnek a sport iránti érdeklődését, elkötelezettségét. Egyúttal egészen komoly lehetőséget ad arra, hogy iskolaidőn kívül a lakosság is tudjon sportolni. Szeretném mindjárt azt is megjegyezni, hogy a meg nem épített iskolai létesítményeket nagyon drágán fogjuk megfizetni.
A másik érvem, hogy az oktatási törvény, igen helyesen, mindennapos testedzést ír elő - de ehhez tornatermek, fedett létesítmények nem állnak rendelkezésre. Egy jól megépített szabadtéri pálya, egy olyan pálya, amelyik a tenisztől a kézilabdáig ad lehetőséget sportolásra - mert vannak ilyenek -, számos lehetőséget tud nyújtani az iskolásoknak is. Elképzelhető az is, hogy a tárca tender kiírásával mozgósítja az alapanyagipart, tehát valami újfajta szilárd burkolatot, olcsót, tartósat tudnak majd esetleg felajánlani, felfedezni, és gazdaságos, olcsó telepítést tudnak nyújtani - hadd versenyezzenek a cégek ezen a területen is!
Végül az sem mellékes szerintem, hogy egy 30 százalékos állami támogatás mellett egy 70 százalékos helyipénz-mozgósítással a falvak, kisközségek egészen komoly testkulturális értékekkel gyarapodnak.
Köszönöm szépen a meghallgatást. (Taps.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem