DEMETER ERVIN

Teljes szövegű keresés

DEMETER ERVIN
DEMETER ERVIN (MDF): Köszönöm szépen. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Csak a két perccel élve szeretnék egy-két apró dologra reagálni még melegében. Én teljes mértékben egyetértek abban a szocialista képviselő asszonnyal, hogy a kormányzatnak szíve joga a támogatások körét megállapítani, csak felhívtam arra a figyelmet, hogy itt nem ez történt, nem új támogatandó célokat mondott, hanem a meglévőt jelentős mértékben meghúzta. Erről én úgy gondolom, érdemes vitatkozni, ezt a részletes vitában meg is fogom tenni.
Az Állami Számvevőszék jelentéséről. Az Állami Számvevőszék készített az új képviselőknek egy összefoglaló jelentést arról, hogy 1990 és '93 között az önkormányzatoknál végzett vizsgálatoknak milyen tapasztalatai voltak, és itt valóban a 32. és a 36. oldal közötti részben a cél- és címzett támogatási rendszerrel foglalkozik. De szeretném megemlíteni, hogy az Állami Számvevőszék célszerűségi és törvényességi ellenőrzést végez, alapvetően elsősorban eljárási kérdésekre hívta fel a figyelmünket, és az előttünk álló törvényjavaslatban ezeknek a kiküszöbölését szolgálja az 5., 6., 7., 8., 9. paragrafus. Én erről nem beszéltem itt a plenáris ülésen, de meg kell hogy mondjam, a bizottsági ülésen ezekről elismerőleg nyilatkoztam, hogy ezek azokat a törekvéseket próbálják orvosolni, amire a számvevőszék is felhívta a figyelmet.
S végül az alanyi jogról. Lehet arról vitatkozni, hogy legyen alanyi jog vagy nem, de megítélésünk szerint kell hogy legyen, ez egy alapvető önkormányzati elv, és arról, hogyha önök az alanyi jogot meg akarják szüntetni, akkor erről csak az önkormányzati törvény keretében vagyunk jogosultak érdemben vitatkozni. Ez egy burkolt és csalárd megoldás, én ez ellen emeltem fel a szavamat, és a véleményem változatlan ez ügyben. Köszönöm a figyelmüket. (Szórványos taps a jobb oldalon.)
(12.20)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem