DEMETER ERVIN

Teljes szövegű keresés

DEMETER ERVIN
DEMETER ERVIN (MDF): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselő Úr! Tisztában vagyok én azzal és nem ér meglepetésszerűen, hogy a jelenlegi kormány az ország gazdasági helyzetét még a valósnál is rosszabbnak tartja. Tisztában vagyok azzal is, hogy a jelenlegi kormány az önkormányzatoknak kevesebb pénzt szán. Azonban az önkormányzatok cél- és címzett támogatási rendszerénél, megítélésem szerint, két fontos szempontot kell figyelembe venni. Az egyik: az önkormányzatok alanyi joga; mert egy kétharmados törvény, az önkormányzati törvény írja elő. A másik pedig a költségvetési korlátok - mert ezek adottak.
E két feltételnek az előző kormány úgy tudott eleget tenni, hogy az ígérvényesi rendszert tartotta meg, megfelelve a két feltételnek. Lehet azt mondani, hogy ez nem jó technika; de akkor tessék egy jobbat mondani!
Tehát nem az a megoldás, hogy megszüntetjük az önkormányzatok alanyi jogon való támogatását, hanem a két feltétel megtartása mellett jobb technikát mondunk.
Nagyon egyszerű dolog azt mondani, hogy nem jó az ígérvényes rendszer; mi is tudjuk. De a Magyar Demokrata Fórum által vezetett kormány ezt tudta nyújtani, és jelenleg még önök se tudtak jobb technikát mondani. Köszönöm a figyelmüket. (Taps a jobb oldalon.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem